ECBU: Mit jelent az, vizeletvizsgálat fel?

Cytobacteriological vizsgálata vizeletben (ECBU) az egyik leggyakoribb orvosi vizsgálatok. Ez segít diagnosztizálni a húgyúti fertőzés létre a megfelelő kezelés. A ECBU általában megbízható, de ügyelni kell arra, hogy kerülje a torzítja az eredményeket. Pont.

Mi az esetben a ECBU kért?

Ez a vizelet vizsgálat általában kérte az orvost, ha a tünetek a húgyúti fertőzés (pl. hólyaghurut , húgycsőgyulladás). A Mi az esetben a ECBU kért?leggyakoribb tünetek közé tartozik a gyakori vizelési sürgeti , égő érzés vizelés során, zavaros és / vagy büdös a vizelete. Az újszülött, a klasszikus tünetei a húgyúti fertőzések több nehéz felismerni. Az orvos támaszkodik inkább az ismeretlen eredetű láz, hasi fájdalom, hányás, vagy satnya növekedés alkalmazni ECBU. A ECBU is lehet kérni, mint egy megelőző intézkedés, észlelni a lehető leghamarabb húgyúti fertőzés után egy beavatkozás, vagy egy kockázatos vizsgálat (pl: beszúrás a húgyúti katéter). Végül a cytobacteriological vizsgálat a vizelet is lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék a hatékonyságát, az antibiotikum-kezelés, hogy elnyomja a húgyúti fertőzés.

Milyen óvintézkedéseket, hogy a vizsga?

Megszerezni a meggyőző eredmények, vizelet-mintavételt kell végezni kívül a menstruációs időszakban. Ezen felül, bizonyos gyógyszerek (beleértve az antibiotikum-kúra) zavarhatja a elemzés: tájékoztassa orvosát minden gyógyszerről, amit szed, beleértve a rendelkezésre nélkül kapható készítményeket is. Figyelembe véve az első vizelet reggel ajánlott. Mielőtt gyűjtése a minta, néhány higiéniai szabályokat kell követni: mossa meg a kezét, majd vulvar területet alaposan, majd száraz, mielőtt vizelés. Csak a spray közepes vizelet kell venni: ki kell üríteni az első folyam a wc-be, majd vizelni, közvetlenül a steril injekciós üveget, amelyet a laboratóriumi. Figyelmeztetés : ne érintse meg a felső széle az injekciós üveg vizelés közben. Közel az üveget szorosan, vegye figyelembe, hogy a vezetéknév, utónév, születési dátum, hozza a mintát a laboratóriumba, amint lehetséges. Ha szükséges, lehet tárolni a hűtőszekrényben (4 ° C), mielőtt hozza, de adja meg az érkezés.

Mi a normális értékek ?

Hiányában fertőzések, vizelet általában tartalmaz kevesebb, mint 5000 vörös vérsejtek milliliterenként kevesebb, Mi a normális értékek ?mint 10.000 leukociták (fehérvérsejtek / ml), a vizelet. Néhány a kristályok a kalcium néha talált, de nem jelzi semmi különleges. Végül általában a vizelet nem tartalmaz baktériumokat, mint a baktériumok.

Hogyan elemezzük az eredményeket, a ECBU?

Ha több, mint 5000 vörösvértestek / mL, ez azt jelenti, hogy haematuria (vér jelenléte a vizeletben ), amelyek különböző eredetű, mint egy jóindulatú húgyúti fertőzés (leggyakoribb), vese betegség (pl. vesekő, nephritis ), Vagy húgyhólyag-betegség (pl. jóindulatú húgyhólyag polip, vagy néha fejlesztése a húgyhólyag-rák ). A normálisnál magasabb A koncentráció, a fehér vérsejtek elősegíti az út, a húgyúti fertőzés. Ha húgyúti fertőzés, az elemzés azt is kiemelik, hogy a kóros jelenlétét egy vagy több baktérium. A legtöbb idő, az Escherichia coli baktérium felelős a legtöbb esetben a cystitis. Azonban.

Lakosztályok a vizsgálat

Az orvos beállítja a kezelés alapján a kórokozó. Leggyakrabban, csak az antibiotikumok gyógyítani a húgyúti Lakosztályok a vizsgálatfertőzés. Ritkán, amikor ECBU eredmények hajlamosak vezet a vese-vagy húgyhólyag-betegség (általában abban az esetben, súlyos haematuria), számos további vizsgálatokra lehet szükség. Ezek a következők lehetnek biopszia és / vagy orvosi képalkotó vizsgálatok, mint például az intravénás urográfia (húgyúti röntgen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *